HOME | ABOUT | SHOWS | PHOTOS | VIDEO | LINKS | CONTACT Astrid Stiel

 

Heden

Astrid heeft sinds september 2014 evenementenbureau WickeD Events gelanceerd. Naarmate Astrid steeds meer spellen, plots en voorstellingen in eigen beheer ontwikkelde voor (bedrijfs-)feesten, was de stap snel genomen om deze rechtstreeks op de markt aan te bieden. Na wat wicken en wegen is hier uiteindelijk WickeD Events uit ontstaan.
Voor meer informatie zie de website van WickeD Events.

Astrid vormt samen met Jorrik Hartemink een duo. Astrid en Jorrik zijn met hun cabaretvoorstelling 'De strijd der sexen' te boeken voor (bedrijfs)feesten maar ook als afwisseling voor een zware dag vergaderen.
Voor meer informatie zie “SHOWS” en boek het duo via WickeD Events.

Tevens heeft Astrid samen met Jorrik 'Caberet in de maak' ontwikkeld.
Met deze workshop worden de mensen zelf aangespoort om als een echte caberatier op het podium te staan. Leuk voor bedrijven, maar ook voor onder andere vrijgezellenfeesten.
Interesse? Kijk dan bij “SHOWS” en boek de workshop via WickeD Events.

Maar dit is niet het enige dat Astrid op feesten kan doen. Vaak willen mensen een feest of jubileum wat meer aankleden door anekdotes te vertellen, maar willen dat niet zelf doen. Voor deze gelegenheden weet Astrid op haar eigen gepaste komische wijze de anekdotes te vertellen.
Wil je dat ook voor jouw feest? Kijk dan bij “SHOWS” en boek Astrid via WickeD Events.

Ook houdt Astrid zich bezig met het schrijven van (moord)dinershows. Zo heeft ze al meerdere moorddiners ontwikkeld en geschreven. Kijk wederom voor meer informatie bij “SHOWS” en boek de shows via WickeD Events.

Naast het creatieve proces runt Astrid ook ArtiestenPromo.nl en werkt ze als freelance actrice voor verschillende opdrachtgevers waaronder: Agatha Mystery Events, Uitjes.nl, Top Tours, Puur* Amsterdam en VO-event Brussel.

Voor haar werkzaamheden bij Uitjes.nl heeft Astrid samen met Mark Verpoorten de cursus 'Plat Rotterdams' ontwikkeld, waar op dit moment veel interesse in is, zoals in deze link is te beluisteren en te lezen.

Ook heeft ze onder andere lezingen (in het Engels) gehouden in het Amrath hotel als Mata Hari, als typetje de studenten van de Hogeschool van Amsterdam toegesproken en bij Nova College is ze te zien als digitale presentatrice op hun intranet.


Verleden

Astrid is geboren in 1978. Samen met haar twee zussen groeide ze op in het Westland en stonden ze bekend als “De drieling”.

Ondanks dat Astrid op haar zussen leek, want dat heb je met eeneiig, deelden ze niet haar passie om bij de bereden politie te gaan. Toen Astrid hoorde dat het meer inhield dan alleen paardrijden: je moest ook agent worden(!!!), besloot ze om balletdanseres te worden. Helaas ontbrak het haar aan lenigheid. Maar waar het Astrid niet aan ontbrak was de kunst om mensen te entertainen. En toen ze 14 jaar was wist ze het zeker: mensen vermaken, net als haar moeder, met een traan en een lach. Dát was wat ze wilde!

Na een aantal jaren gespeeld te hebben bij Theaterschool Koperen Kees, waar ze in verschillende producties te zien is geweest, besloot ze op haar 19e de stap te wagen en auditie te doen voor een jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam.
Een succesvolle auditie resulteerde in de rol van Jacqueline in ‘Bad Angel’, welke een bewerking was van ‘Shakespeare’s Loves labour lost’ (bewerking door Esther Gerritsen). Na 5 weken gespeeld te hebben, in de Amsterdamse stadsschouwburg, begon Astrid met de acteursopleiding ‘Het Collectief’, tegenwoordig bekend als ‘De Acteursschool’.

Na drie jaar aan deze opleiding gestudeerd te hebben ontdekte Astrid dat ze steeds meer interesse kreeg in kleinkunst. Ze wilde graag auditie doen, maar was doodsbang dat ze dan moest gaan zingen.
In juni 2004 besloot Astrid, aangespoord door de woorden van Nelleke Zitman: “Geloof me, je hoeft bij je auditie echt niet te zingen”, de stap te wagen en auditie te gaan doen bij Theateropleiding Selma Susanna.
Ondanks het feit dat Astrid bladmuziek moest meenemen, een nummer ten gehore moest brengen en in een auditieklas zat met alleen maar zangers, is ze in 2009 aan deze opleiding afgestudeerd met haar zelfgeschreven one-woman-show: “Het komt zoals het komt”. Deze show heeft ze o.a. ook in het Engels op het ‘Act Festival’ in Bilbao (Spanje) gespeeld.
Daarna heeft Astrid op verschillende festivals opgetreden met haar eigen voorstelling 'Ken je dat?'.

 


webdesign ArtiestenPromo.nl